Hvorfor er penge så vigtigt?

Hvordan kan det være at vi mennesker har flere og større lån end vi har haft længe? Det er vel egentlig ganske simpelt. Vi har brug for en masse penge for at købe de ting vi ønsker. Nogle gange bør vi måske være bedre til at stille os op på skamlen og se tingene i et større perspektiv. Måske vi burde blive bedre til at spare sammen, i stedet for at låne penge hele tiden? Hvad siger du?

Hvis du endelig skal låne penge, så er det en rigtig god ide at tænke sig grundigt om. Der er stor forskel på, og hvor meget de koster. Du skal se på optagelse af lån, på samme måde som du bør kigge på literprisen på benzin til bilen, eller kg-prisen på mel, når du er nede og handle i dit lokale supermarked.

Hvor meget koster det at låne penge

Der er flere faktorer der spiller ind. Den første og største, er nok spørgsmålet om hvad du låner penge til. Er det til et nyt hus, så kan du få lånet billigt set på rentesats og ÅOP, men reelt er det jo mange penge, da du også har et kæmpe lån. Dette er dog alt andet lige den type lån, som man bedst kan kalde billige lån.

I den anden ende, er små lån, hvor du betaler en tårnhøj rente, fordi du får et lille lån uden at stille sikkerhed for det. Når du køber et hus, så stiller du huset i sikkerhed for lånet. Det vil sige, at långiver er bedre sikret, og derfor kan han også give dig en bedre deal. Små lån bliver til gengæld ofte hurtigt betalt tilbage, og i det lange løb koster det måske alligevel mere med dit boliglån, end det koster med det lille forbrugslån.

Har du mange forbrugslån, så ender det dog hurtigt med at være virkelig dyrt. Begge disse to typer af lån, kræver altså at du finder det bedste lån, da det kan være mange penge der er tale op. I forhold til boliglånet, så kan selv en forskel på en halv procent gøre meget, hvis vi snakker en halv procent af et lån på f.eks. en million kroner. I forhold til forbrugslån, så er der for større forskel på långiverne, og her er dette altså årsagen. Nogle steder giver måske forbrugslån til 8% i rente, hvor du andre steder skal betale 25%. Så hvis du låner 100.000 kr, så kan besparelse ved at undersøge hvor du skal låne henne, altså hurtigt ende med at være større end på huslånet.

Du kan læse mere om lån, og sammenligne forbrugslån Lån7.dk